Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Yöresel Yemekler Soframız Bölgeye Hayırlı Olsun

Ardeşen Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan Yöresel Yemekler Sofrası açılışı ve Gastronomi şenliği kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Belediye parkı Karadeniz sahil yolu yanında açıldı.

Ardeşen Belediyesinin ikinci sosyal tesisleri olan Ardeşen Yöresel Yemekler Sofrası, İstanbul Arnavutköy Belediyesinin önemli katkılarıyla tamamlanıp bugün yapılan açılış töreniyle de hizmete girdi.

Gün geçtikçe gelişen teknoloji ve şehirlere olan göç, tarım ve hayvancılığı sekteye uğratması özellikle Karadeniz bölgesinde insanları hazır gıdaya yönlendirerek, organik üretimden uzaklaştırdı. Bu doğrultuda, bölgede ilk olan yöresel yemekler sofrası Karadeniz bölgesinde bilinen yöresel yemekleri yeni nesillere aktarılması hedefleniyor.

Ardeşen’de yapılan aşılışa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ardeşen İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürüm Sadettin Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanım Ahmet Haşim Baltacı, Çamlıhemşin Belediye Başkanım Osman Haşimoğlu, Tunca Belediye Başkanım Ahmet Naci Aytemiz,  RİBİAD Genel Başkanım Erol Aykut, RİBİAD Proje Genel Koordinatörü Arif Ekşi,Okan Üniversitesi Gastronomi Böl. Bşk. Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, Rize ve İlçelerinden Bürokrat ve Protokol Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanları ve Muhtarlar, İş Adamları, STK Temsilcileri, İstanbul, Ankara ve İzmir’den Gelen ve Alanında  uzman olan Gurme, Gazeteci, Yorumcu ve Köşe yazarı ve çok sayıda davetli katıldı.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin açılışla ilgili bir açıklama yaptı. Gültekin; Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ve İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanımız, hemşehrimiz Ahmet Haşim Baltacı beyin önemli katkılarıyla tamamlanan Ardeşen Yöresel Yemekler Soframızın açılışını bugün düzenlenen Gastronomi şenliğiyle tamamladık.

Doğu Karadeniz’de unutulmaya yüz tutan yöresel mutfağımız ve damak tatlarımız yeni nesillere aktarılmasında ön ayak olacak olan ve bölgemizin tek yöresel yemekler sofrası konumundaki yerleşkemizin açılış töreni ve Gastronomi şenliğimize katılan başta, Rize Valimiz Sn. Erdoğan Bektaş’a, İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’a, İl Genel Meclis Başkanım Mehmet Kazancı’ya, İl Emniyet Müdürüm Sadettin Aksoy’a, Arnavutköy Belediye Başkanım Ahmet Haşim Baltacı’ya, Çamlıhemşin Belediye Başkanım Osman Haşmoğlu’na, Tunca Belediye Başkanım Ahmet Naci Aytemiz’e,  RİBİAD Genel Başkanım Erol Aykut’a, Okan Üniversitesi Gastronomi Böl. Bşk. Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök’e, Rize ve İlçelerinden açılışımıza katılan Bürokrat ve Protokol Üyelerimize, Siyasi Parti Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerime, Daire Müdürlerimize, Oda Başkanlarımıza, Muhtarlar Derneği Başkanlarımıza ve Muhtarlarımıza, İş Adamlarımıza, STK Temsilcilerimize, İstanbul, Ankara ve İzmir’den Gelen ve Alanında  uzman olan Gurme, Gazeteci, Yorumcu ve Köşe yazarına, Ardeşen Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyeleri ve uzaktan, yakından açılışımıza teşrif eden tüm davetlilerimize teşekkür ederim. Diye konuştu.

Ardeşen Yöresel Yemekler Soframız İlçemize ve Bölgemize Hayırlı Olsun